De Kleine Plantage

Een kleinschalige eigenzinnige kwekerij met tuinen gelegen op het Groningse Hogeland, even buiten het dorp Eenrum, zo’n 25 kilometer ten noorden van de stad Groningen. Een kwekerij, voor liefhebbers en tuinfanaten, met een faam tot over de landsgrenzen. 

Het weidse maar toch met groen omzoomde landschap van het Groninger Hogeland vindt zijn weerklank in de tuin. Een tuin die tevens het decor is voor beelden van Jan Steen, Henk Slomp, Patricia Suer, Anne Hilderink,  Wieger Frenken en Trude van Assem. 

Naast het kweken van meer dan tweeduizend soorten aparte vaste en eenjarige planten, hebben de eigenaren Fleur van Zonneveld en Eric Spruit, op het terrein van de kwekerij tuinen aangelegd, waarin gezocht wordt naar een harmonie tussen orde en losheid, tussen structuur en inhoud, tussen ruimte en beslotenheid.

tentoonstellingen

Tijdens de drie weekenden zijn er drie beeldend kunstenaars die hun werk presenteren: Noor Agter, Dina Belga en Juul Rameau.

De missie van Juul Rameau is het verbinden van mens en natuur door haar kunstwerken en ontwerpen. Studio Juul Rameau ontwerpt structuren en vormen geïnspireerd door de natuur. Haar ontwerpen leiden tot robuste, sierlijke en organisch ogende autonome kunstwerken en producten van (corten)staal in diverse afmetingen. Zij vinden hun plek in de openbare ruimte en bij particulieren.”In mijn ontwerpen verbind ik mensen met de natuur. Daarmee creëer ik een ‘natuurlijk rustpunt’ dat de bewustwording van de natuur en haar schoonheid versterkt, met als gevolg een duurzame betrokkenheid met de natuurlijke wereld om ons heen.”

www.juulrameau.com

Noor Agter (Utrecht, 1949) woont en werkt in Eenrum (Groningen). Ze volgde Academie Minerva in Groningen, de Hoge School der Kunsten in Utrecht en later diverse cursussen op beeldend gebied. Ze woonde, studeerde en werkte door het hele land, tot ze in 1978 te Eenrum wortel schoot. Ze maakt ruimtelijk werk. Haar materialen zijn papier-maché, ijzerdraad, hout, stenen, gevonden voorwerpen van het wad, etc. Het werken met een thema kan haar inspireren, maar ook het materiaal zelf, de natuur in het algemeen en het waddengebied in het bijzonder.

www.nooragter.com

Dina Belga wordt ook wel gerekend tot de Noordelijke Realisten. Haar onderwerpen zijn plant, dier en kleur. Tijdens de open weekenden toont zij  haar kleurrijke tekeningen. Naast beeldend kunstenaar is zij ook actief als dessinontwerper van stoffen en papier. 

www.dinabelga.nl

 

De Plantage, Harderweg 1, Eenrum

info@dekleineplantage.nl| http://www.dekleineplantage.nl  | 0595 491604

psssssst De Kwekerij is al vanaf 10.00 open.