bij anne wine

Achter de oude smidse in het dorp Kloosterburen ligt een wilde bostuin met bouwsels, beelden en zitjes in de open lucht. Een follie van tot op de druppel leeggedronken flessen en tussen de bomen een installatie van opengebroken vogelkooitjes. Je kunt zien dat bewoner anne wine van bouwen houdt. In haar jeugd bouwde zij al vele hutten in de natuur waar zij opgroeide. Het is een tuin om in te verdwalen en om je te verwonderen. 

Bij anne wine kun je overnachten in het huis van een collectioneur van hedendaagse kunst. Een B&B met eigen opgang en sanitair in elke kamer. In haar gehele huis staan en hangen overal kunstwerken. Je kijkt werkelijk je ogen uit. In de ochtend wordt in de gelagkamer een biologisch ontbijt met zelf gebakken brood geserveerd.

borrel   
Sluit de dag af met een fijn glas wijn en zoek een plekje op in haar atelier of tuin.  anne wine heeft een neus voor wijnen en schenkt je graag een glas in. 

tentoonstellingen
Bij anne wine zijn drie beeldend kunstenaars te gast die hun werk tonen: Harm-Jan Boven, Anjet van Linge en Hans Gerritsen.

Harm-Jan Boven studeerde ooit af als schilder. In de loop der jaren ging de camera een steeds belangrijkere rol spelen in zijn beeldende werk. Naast zijn fotografie is hij gefascineerd door geïsoleerde bouwwerken zoals men ze vaak aantreft in rurale landschappen, die dienen als als schuil- of verblijfsplaatsen voor mens en dier. In houten assemblages worden met minimale middelen gevonden houtresten, scherven en ijzer gecombineerd tot  kleine sculpturen met grote zeggingskracht. De schuren en huisjes vertellen elk hun eigen verhaal, het verhaal van de maker, het verhaal van de toeschouwer. Hij woont en werkt in Zandeweer, Noord-Groningen.

http://www.harmjanboven.com

Hans Gerritsen zegt het volgende over zijn werk: ‘Ik woon in een dorp en werk in de stad Groningen. Naar mijn werk fiets ik door het vlakke, lege land en zie een rechthoekig kader, horizontaal in tweeën verdeeld. Er is de lucht en de aarde en een incidentele boom of kerktoren. Ik noem het ‘Horizonland’.  Vaak wil ik het nog leger en ga zo noordelijk mogelijk, zo leeg mogelijk, richting de Waddenzee, De lucht, de hemel is hier nadrukkelijk aanwezig. In verschillende blauwgrijze tinten, soms met wat oranje, roze of gele accenten. Voortdurend anders. De werken die ik maak vinden hun oorsprong in dit landschap. Ik probeer het te verbeelden, in ruime vlakken, ongepolijst en met weidse gebaren. Ik schilder wat ik zie en voel.

http://www.hansgerritsen.com

Anjet van Linge maakt beelden in steen en hout. Ze werkt hoofdzakelijk handmatig en zoekt het contact met het materiaal. De beelden ontstaan meestal uit een vraag die haar bezig houdt. Heeft hoop een schaduwkant? Hoe bepalend is je naam? Is de ziel een plek. Een Engelse collega beeldhouwer noemde haar werk ooit spiritual minimalism. Dat past haar wel.  Anjet plaatst haar werk in de bostuin. Zoals ze het zelf samenvat: zij luistert, houwt steen, is stil

http://www.anjetvanlinge.nl


bij anne wine  |  Hoofdstraat 69  |  9977 RC Kloosterburen

hallo@annewine.nl  |  http://www.annewine.nl  |  06 2300 3025