Landgoed en parktuin Oosterhouw

Het huis en de tuin waar de dichter C.O. Jellema leefde en werkte is open voor alles en iedereen. De tijd staat hier stil, helt achterover en maakt sprongen.

Sinds bewoner, de tuinarchitect Klaas T Noordhuis in 2017 overleed bewoont zijn partner Christiaan Klasema in zijn eentje het landgoed. Pretkunstenaar Wilbert van de Kamp bestierde het huis in het afgelopen jaar, verjongde Oosterhouw en zocht samenwerking met plaatselijk leveranciers van streekproducten. Christiaan slingert hier vrij op voort en maakt plannen!
Zo gebruikt hij zijn kloosterachtergrond als inspiratiebron als hij werkt aan een gastvrije ‘one on one academy’. Voor deelnemers aan de trainingen in dagorde, close reading en werkethiek richt hij de gastenkamers opnieuw in.

wunderkammers
In een plantenjagerskamer is een memorial voor Klaas te zien. En alle schilderijen die de dichter C.O.Jellema verzamelde zijn van onder tot boven in de voorkamer opgehangen om als een hommage aan de Groninger figuratieven te bewonderen. Voor de liefhebbers wordt er veel keramiek, grafiek en sculpturen te koop aangeboden.

lunch
Strijk neer op het terras van Oosterhouw met zicht op de tuin en geniet van een lunch. Er is plek voor een beperkt aantal gasten. Wil je verzekerd zijn van de lunch reserveer dan via de mail of telefoon.

slapen
Nog niet genoeg van Oosterhouw? Boek een kamer om te overnachten en laat je in de ochtend wekken door de pauwen.

Landgoed en parktuin Oosterhouw
Hoofdstraat 35, Leens (richting Ulrum)

06 3011 3447
christiaan@oosterhouw.nl 
www.oosterhouw.nl