Margriet Barends & Harm van der Meulen

        

Een verscholen en besloten tuin in het midden van het dorp Ulrum vol met beelden van cortenstaal en brons van Margriet. In de zomer is de tuin een verscholen paradijs; in de winter een oase van rust – waar zo’n tien tot vijftien roestende ransuilen dankbaar gebruik van maken.

Theetuin
Zin om even te pauzeren? Laat je met een kop thee door de beelden omringen. Strijk neer in de tuin op een van de zitjes tussen de bloemen.

De kunst
Het huis is één en al expositie van de beide bewoners! Margriet Barends is beeldhouwer. Zij werkt in brons en cortenstaal, met mens en dier als uitgangspunt. In de omgeving van Ulrum zijn verschillende werken van haar te zien. Op dit moment werkt zij aan het opnieuw verbeelden van de borg in het Asingapark in Ulrum. Experimenterende schilder Harm van de Meulen verrast zichzelf en de kijker graag met zijn schilderijen, tekeningen of bouwsels.

Als gastexposant heeft het duo goud- en zilversmid Bram van Huis uit Den Andel uitgenodigd. Zijn sieraden kenmerken zich door een strak geometische vormgeving, zijn elegant, maar kunnen ook tegen een stootje.

Slapen
Nog even blijven? In de opkamer van het huis ingericht met de werken van Harm en Margriet kun je overnachten.

Margriet Barends & Harm van der Meulen
Noorderstraat 14
9971 AC Ulrum

0595 401032
info@bijdekunstenaars.com
www.bijdekunstenaars.com