De Kleine Plantage

Een kleinschalige eigenzinnige kwekerij met tuinen gelegen op het Groningse Hogeland, even buiten het dorp Eenrum, zo’n 25 kilometer ten noorden van de stad Groningen. Een kwekerij, voor liefhebbers en tuinfanaten, met een faam tot over de landsgrenzen. 

Het weidse maar toch met groen omzoomde landschap van het Groninger Hogeland vindt zijn weerklank in de tuin. Een tuin die tevens het decor is voor beelden van Jan Steen, Henk Slomp, Patricia Suer, Anne Hilderink,  Wieger Frenken en Trude van Assem. 

Naast het kweken van meer dan tweeduizend soorten aparte vaste en eenjarige planten, hebben de eigenaren Fleur van Zonneveld en Eric Spruit, op het terrein van de kwekerij tuinen aangelegd, waarin gezocht wordt naar een harmonie tussen orde en losheid, tussen structuur en inhoud, tussen ruimte en beslotenheid.

beeld Marion van der Schelde

expositie Marion van der Schelde

In de tuin is een expositie te zien van beelden van Marion van der Schelde uit Rotterdam. Naast haar beelden, die regelmatig te zien zijn op verschillende exposities in binnen- en buitenland, is Marion ook actief als interieurvormgever en docent. Haar beelden en vormgeving stralen een monumentale, pure en innerlijke kracht uit. Zowel in materiaal als in kleur. Zij zoekt naar de schoonheid en puurheid van natuurlijke materialen en herschept deze tot nieuwe vormen.

voorstelling Patricia Suer

In het laatste weekend speelt Patricia Suer op zowel zaterdag 22 als op zondag 23 juni om 15.00 uur de voorstelling ‘Boekje Open Doen’. Vanaf een karretje vol ijzeren boeken ontrolt zich een ontroerend schouwspel waarbij de hoofdfiguur, een schilder, op zoek is naar inspiratie. 

literair festival

Op zondag 9 juni vindt een klein en intiem festival plaats met schrijvers die zich in hun boeken, fictie en non-fictie, focussen op het Groninger land en al wat daar gebeurt.

Diverse schrijvers vertellen over en lezen voor uit eigen werk. Dit alles vindt plaats op verschillende plekken in de tuin. De Follie-seance, de Bostuin-papers, de Hotborder-passie, de Frontborder-oratie, de Vijver-talk en noem maar op.  De schrijvers die zich presenteren zijn: Saskia Goldschmidt over ‘Schokland’, Maaike Meijer over ‘Hemelse mevrouw Frederike’ (biografie van F.Harmsen van Beek), Pauline Broekema over ‘Het uiterste der zee, een familiegeschiedenis’ en Marjoleine de Vos met gedichten en verhalen.

Tijdens het literaire festival speelt Patricia Suer ook de voorstelling ‘Boekje Open Doen’.

Toegang voor deze middag is 12,50 inclusief twee drankjes. Graag vooraf aanmelden voor het bijwonen van het literaire festival via info@dekleineplantage.nl

Na aanmelden via de mail ontvangt men een verzoek tot betaling, waarna men de definitieve toegangskaarten ontvangt. Er is plaats voor max 80 bezoekers.

De Kleine Plantage | Handerweg 1 | 9967 TC Eenrum

info@dekleineplantage.nl | http://www.dekleineplantage.nl  | 0595 491604

psssssst De Kwekerij is al vanaf 10.00 open.