Landhuis en parktuin Oosterhouw

Net buiten het dorp Leens ligt de villa Oosterhouw, een negentiende-eeuws neo-classicistisch notarishuis in Italiaanse stijl.  Een markant Noord-Gronings rijksmonument en heeft door haar bewonersgeschiedenis een eigen dynamiek in de regio en daarbuiten.

Alice in O-H!

Landhuis Oosterhouw herbergt drie weken lang het Lewis Carroll Genootschap, met het accent op hoe Alice vol verwondering haar eigenzinnige levensvragen stelt aan iedereen die zij tegenkomt. De authentieke, haast surreële schoonheid van Oosterhouw kust de speelse geest van Carroll wakker. Volg het witte konijn. Hoor de muren zingen.

Het huis en tuin zijn in de weekenden open voor een Alice in Wonderland -beleving, met bijdragen van kunstenares Tinkebell, fotograaf Annemarie van Buuren en diverse schrijvers en musici. Het tijdschrift van het Genootschap: dodo/nododo presenteert deze weken een tentoonstelling over thuis-zijn in het onvoltooide, af/of, die in Oosterhouw te bezichtigen is.

8 en 9 juni: fotograaf Annemarie van Buuren maakt ter plekke portretten met haar 19e eeuwse camera en Marjolijn Rosendaal signeert haar laatste kookboek ‘Gegrild & Geroosterd’.

taxatie kunst & curiosa

Het tweede weekend, 15 en 16 juni, tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er gratis je eigen antiek & curiosa getaxeerd door Erik Boerma en Nynke Gardenier en Herma Grimmius.

Tijdens het laatste weekend is kookboekenschrijfster Marjolijn Rosendaal ook weer aanwezig en vindt er op 23 juni een veiling plaats van de getaxeerde spullen. Kijkdag van 11.00 – 17.00 uur van de ingebrachte spullen. Om 14.00 uur start de eindpresentatie van Alice in O-H met aansluitend de kunst & curiosaveiling.

lunch
Strijk neer op het terras van Oosterhouw met zicht op de tuin en geniet van een lunch. Er worden onder meer gerechten uit het kookboek ‘Gegrild & Geroosterd’ van Marjolijn Rosendaal geserveerd. Er is plek voor een beperkt aantal gasten. Wil je verzekerd zijn van de lunch reserveer dan via de mail of telefoon.

slapen
Nog niet genoeg van Oosterhouw? Boek een kamer om te overnachten. 

Landhuis en parktuin Oosterhouw | Hoofdstraat 35 | Leens (richting Ulrum)

o-h@oosterhouw.nl | http://www.oosterhouw.nl | 06 3011 3447