Landhuis Oosterhouw

Net buiten het dorp Leens ligt de villa Oosterhouw, een negentiende-eeuws neo-classicistisch notarishuis in Italiaanse stijl.  Een markant Noord-Gronings rijksmonument en heeft door haar bewonersgeschiedenis een eigen dynamiek in de regio en daarbuiten.

lunch
Strijk neer op het terras van Oosterhouw met zicht op de tuin en geniet van een lunch. Er is plek voor een beperkt aantal gasten. Wil je verzekerd zijn van de lunch reserveer dan via o-h@oosterhouw.nl

slapen
Nog niet genoeg van Oosterhouw? Boek een kamer om te overnachten. 

literair programma

Op zondagmiddag 14 juni is er een literair programma in samenwerking met Noordwoord.  programmering volgt nog.

performances / tentoonstellingen

In Oosterhouw is werk te zien van twee kunstenaars, die er dit jaar als Artist in Residence aan het werk zijn in het kader van het Tijdelijk Binnenland Atelier van het Mondriaan Fonds

Katinka Simons [Tinkebell] [Goes, 1979] heeft een installatie in de voorkamer waar te zien is hoe zij haar plan voor een Autonoom Bureau Voor Kieshulp ontwikkelt samen met politieke experts, filosofen en sociologen. Het is de bedoeling dat het een alternatief voor de bestaande stemwijzer wordt. Kernvraag is: wat is ieders werkelijke belang? Een poëtisch, politieke en filosofische interventie. Ethisch en esthetisch.

http://www.tinkebell.com

Stijn Pommée [Amsterdam, 1989] maakt een installatie op de zolder van Oosterhouw met als titel ’One Page a Day’ naar The Pillow Book of Sei Shonagon. Hij laat zich inspireren en leiden door het meesterwerk van deze Japanse Hofdame voor een serie tekeningen en teksten, waar hij zijn eigen invulling aan geeft door ze niet alleen op een persoonlijke manier te herproduceren maar zich tijdens de residency ook een passende levenswijze op te leggen.

https://www.instagram.com/stijn.pommee

Landhuis en parktuin Oosterhouw | Hoofdstraat 35 | Leens (richting Ulrum)

o-h@oosterhouw.nl | http://www.oosterhouw.nl | 06 3011 3447