Bij de kunstenaars

Een verscholen en besloten tuin in het midden van het dorp Ulrum vol met beelden van cortenstaal en brons van Margriet Barends. In de zomer is de tuin een verscholen paradijs; in de winter een oase van rust – waar zo’n tien tot vijftien roestende ransuilen dankbaar gebruik van maken.

theetuin
Zin om even te pauzeren? Laat je met een kop thee door de beelden omringen. Strijk neer in de tuin op een van de zitjes tussen de bloemen.

de bewoners
Het huis is één en al expositie van de beide bewoners! Margriet Barends is beeldhouwer. Zij werkt in brons en cortenstaal, met mens en dier als uitgangspunt. In de omgeving van Ulrum zijn verschillende werken van haar te zien. Tevens kan men een kijkje nemen in het Asingapark waar zij de oude borg weer nieuw leven heeft ingeblazen. Experimenterende schilder Harm van de Meulen verrast zichzelf en de kijker graag met zijn schilderijen, grafiek of objecten.

expositie Anton Heyboer

Speciaal voor de Tuin en Kunstdagen is er een expositie met werken van Anton Heyboer. Deze kunstenaar behoeft weinig introductie ala een van de meest bekende kunstenaars van de afgelopen eeuw. Zijn werk is helaas nog weinig te zien geweest in het Noorden. Er worden gouaches en etsen getoond. Zijn thema was “Leven als kunst en kunst als leven”. Anton Heyboer staat voor vernieuwing in de beeldende kunst.

Over Anton Heyboer heeft filmmaker Carin Schripsema een eigenzinnige film gemaakt “Het teruggetrokken leven van Anton Heyboer”. De film is doorlopend te zien tijdens de expositie. 

slapen
Nog even blijven? In de opkamer van het huis ingericht met de werken van Harm en Margriet kun je overnachten.                    

Bij de kunstenaars  |  Noorderstraat 14  |  9971 AC Ulrum

info@bijdekunstenaars.nl  |  http://www.bijdekunstenaars.nl  |  0595 401032